Våra samarbetspartners

Vi värnar mycket om att ursprungliga sädesslagen blir väl omhändertagna. Därför är vi otroligt stolta över våra handplockade samarbetspartners som bidrar till att öka vårt kontaktnät. Utan dem hade vi inte varit där vi är idag och att vi går i rätt riktning inför framtiden: Fler glada odlare - fler glada bagare och kockar - fler glada konsumenter

Råg i kvällssol
Fältvandring Juli 09 019
ax
Gammelgarns marknad

Klicka på gårdsnamnen hos våra odlare

för att komma vidare till deras hemsidor

Halla 

Björn och Sten Rosvall

+46 70-352 64 07

Kontakta odlarna om du är intresserad av att se Gutekorns odlingar i fält. Studiebesök för grupper bokas i förväg mot avgift enligt överenskommelse med respektive oclare. Skall det arrangeras större evenemang för grupper kontaktas ordförande Curt Niklasson

på tel. +46 705489091

I dagsläget samarbetar förvaltningen Gutekorn med följande:


Labans kvarn i Roma - Laban skalar de sorter som behöver skalas och köper även in kulturspannmål från de olika odlarna i föreningen och säljer vidare, både till konsumenter och bagerier, grossister m.m.

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan på Gotland kring kompetensutveckling, utåtriktad verksamhet, trycksaker, annonsering m.m.


Hushållningsssällskapet Gotland är en viktig partner avseende försöksodling, rådgivning, nätverkande etc. 


Föreningen är medlem i Goda Gotland Regional Matkultur

Försäljningsställen

Ett urval av Gutekorns produkter finns i Wisby Ostbutik på Wallérs plats, där hittar du små förpackningar av fullkornsemmer, siktad vårspelt samt hela kärnor av emmer och vårspelt från Sigsarve i Näs. Du hittar ett urval av Gutekornprodukter hos Margus Gårdsbutik i Hablingbo, Sigsarve Lamb i Näs, Peter Knutas på Stora Mellings i Eksta, Rone Smissarve - Grönsaker och bär i Rone och Lilla Bjers i Västerhejde.


Sugen på att äta våra produkter ute? Klicka på länkarna nedan så kommer du till matställen på ön som bland annat serverar Gutekorns produkter.

Kontakt för direktköp på gården och inköp av större partier

Björn Rosvall, Halla tel+ 46(0)70 352 64 07
Curt Niklasson, Näs tel+ 46 (0)70 548 90 91

Vi har ingen postorderförsäljning men kolla med era vänner när de besöker Gotland för medskick!
Du hittar oss på vissa marknader och evenemang på Gotland under året i mån av tid och personal.


Är du handlare, grossist, bagare, caféägare, krögare eller har storkök så finns det möjlighet att bli fakturakund hos oss. Det finns 5 kg förpackningar och av vissa sorter även 25 kilossäckar. Ta kontakt med oss direkt om du vill bli fakturakund.